Nalazite se u > IZLETI
NACIONALNI PARK  PLITVIČKA JEZERA NACIONALNI PARK PLITVIČKA JEZERA

NACIONALNI PARK  PLITVIČKA JEZERA
NACIONALNI PARK  PLITVIČKA JEZERA


CJENIK


Plitvička jezera
najpoznatiji su nacionalni park u Hrvatskoj i ubrajaju se među najljepše znamenitosti u Europi. Obilje i raskoš vode, zvukovi koju proizvode slapovi, snaga i moć prirode koja izaziva strahopoštovanje, vjerojatno je prvo što ćete osjetiti kad se prvi put susretnete sa Plitvičkim jezerima.
Plitvička jezera čini skupina od 16 terasastih jezera međusobno povezanih slapovima, a kilometarska mreža drvenih mostića i šumskih staza omogućuje bliski kontakt posjetitelja sa slapovima i jezerima. Priroda koja sama gradi slapove, šume i biljke nacionalnog parka te živi svijet u jezerima i oko njih, razlog su oduševljenja tisuće posjetitelja svake godine.
Pregrade između jezera, preko kojih padaju prekrasni slapovi i slapići nastaju na poseban prirodni način koji traje već tisućama godina.
Taloženjem kalcijevog karbonata na dnu jezera i na potopljenim predmetima stvaraju se prirodne barijere, koje se izdižu iznad vode rastući stalno u visinu i širinu stvarajući spektakularne slapove. Velika raznovrsnost i različitost prirodnih oblika dovele su do toga da je Nacionalni park Plitvička Jezera upisan u UNESCO-ov "Popis svjetske baštine". 1979 godine.
Ljepote parka pružaju sjedinjenje sa skladom prirode, bezbroj odmorišnih i izletničkih aktivnosti, duge šetnje prirodom i rekreativne programe za sve uzraste.

Nacionalni park smješten je između dva planinska masiva, okružen stoljetnim zelenim šumama i sastoji se od 16 čudesnih jezera i jezeraca povezanih međusobno bučnim slapovima i pjenušavim kaskadama. Šetajući drvenim stazama, vozeći se malim vlakom i brodićem, osluškujući zvuke prirode, uživajući u bojama kristalno modrih jezera, bjelini slapova i kaskada, zelenila raznolikog biljnog svijeta, svježem i čistom zraku, otkrit ćete jedinstvenu oazu prirodne ljepote - Plitvička jezera.

U cijenu je uključeno: vožnja autobusom, stručno vodstvo, ulaznica u N.P. Plitvička jezeraPonuda smještaja

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se